Nieuws

19
okt

Alleen team 1 in actie tijdens dag 3 NPC

Het tweede team had vorige week al het goede voorbeeld gegeven door met 6-2 te winnen in Amersfoort. De reis voor het eerste team was een stuk verder. Zuid Scharwoude in de kop van Noord Holland. Dan kom je notabene langs Beverwijk.

Tegenstander Elza Boules 1 speelt in Beverwijk maar beschikken niet over een eigen hal. De hal in Haarlem was al vol dus speelt Elza Boules hun thuiswedstrijden bij Les Mille Illes.

Ook Les Mille Illes zit in onze poule dus Boul’Animo 1 zal dezelfde reis nog eens moeten maken later in het seizoen.

Elza Boules was de competitie goed begonnen met een gelijkspel tegen de Bouledozers, waar ons eerste team nog met duidelijke cijfers van had gewonnen, en een overwinning op DOSC uit Den Dolder.

De eerste doublettenpartijen werden niet goed begonnen. Het liep nog niet echt. Wel lange partijen en gelukkig werd er nog 1 gewonnen. Wel een achterstand van 1-2.

Ook bij de tripletten partijen ging het nog niet van een leien dakje. Er werd een partij verloren en na lang knokken toch nog 1 gewonnen.

Met de tussenstand van 2-3 achter moesten er minstens 2 partijen gewonnen worden om gelijk te spelen. Mocht het wonder van Zuid Scharwoude zich voltrekken (3 winst) dan zouden we met de volle punten naar huis gaan.

Hoe Boul’Animo het doet doen ze het. Ze kropen volledig uit het dal tijdens de laatste partijen. Twee partijen werden al redelijk snel gewonnen en was er sowieso al een punt gewonnen. De allerlaatste partij duurde lang en was ver na 18.00 uur klaar.

Door beide partijen moest hard geknokt worden. Daar kwam nog een handicap bij omdat er ook nog een feestje inclusief boulen was waar beide teams last van hadden. Uiteindelijk wist Elza Boules deze partij over de streep te trekken. 4-4 gelijkspel.

Na zo’n stroeve start kon Boul’Animo 1 toch nog tevreden en in het donker weer de lange reis naar huis aanvangen en hebben nog steeds niet verloren.